Jak umilić sobie chłodne, jesienne dni? W Król Kazimierz Hotel & SPA mamy na to sprawdzony sposób! Z pomocą przychodzi nowa karta w hotelowej restauracji Ester, która nie tylko pomoże poczuć prawdziwy smak jesieni, ale przy okazji poprawi Wasze samopoczucie i pozwoli jak najlepiej urozmaicić czas spędzony w tym malowniczym miasteczku położonym nad Wisłą. Podpowiadamy, że restauracja Ester otwarta jest nie tylko dla gości hotelu, ale również dla osób poszukujących pysznego i regionalnego jedzenia w Kazimierzu Dolnym. Zatem, by zachęcić Was do skosztowania nowych pozycji z naszej jesienno-zimowej karty, opowiemy Wam, co ciekawego przygotowaliśmy!
Bogactwo jesiennych smaków rozpoczynają przystawki, takie jak pyszna tarta z kurkami i kozim serem czy zapiekany aromatyczny ser francuski Munster, którego smak dopełniają figi, żurawina oraz chrupiąca grzanka. Jak dobrze wiecie, kulinarna uczta nie obejdzie się również bez sałatek. Mamy tutaj prawdziwie jesienną pozycję, której głównym bohaterem na talerzu jest pieczona dynia w towarzystwie bobu, marynowanego buraka, a także wędzonej piersi kurczaka. Z kolei, jeśli lubicie dzielić się jedzeniem, to zachęcamy do spróbowania deski przekąsek składającej się z soczystego wędzonego mięsa, aromatycznych serów dojrzewających oraz marynaty, która podkreśli całość dania. A po tak miło rozpoczętej uczcie przyda się coś na rozgrzanie! W tym przypadku idealnie sprawdzi się polska klasyka, czyli żurek na zakwasie z dodatkiem boczku. Miłośnikom grzybów polecamy także zupę borowikową z kluskami kładzionymi. Z pewnością po spróbowaniu tej pozycji, poczujecie prawdziwy smak jesieni.
Następnie przechodzimy do najważniejszego punkt programu, czyli dania głównego. Czekają na Was wyśmienite mięsne potrawy, ryby, makarony oraz wegetariańskie pozycje, dzięki czemu każdy z Was znajdzie coś dla siebie. Zatem co powiecie na soczysty stek z polędwicy wołowej z dodatkiem rydzów, kolby kukurydzy, batatów oraz sosu koniakowego? Brzmi smakowicie! Z kolei fanom rybnych smaków oferujemy pyszny filet z sandacza w towarzystwie czarnego ryżu, selera naciowego, sałaty rzymskiej oraz parmezanu. A jeżeli chcecie spróbować bardziej jesiennych smaków, to polecamy aromatyczne risotto z borowikami.
Zdajemy sobie sprawę, że idealne zakończenie kulinarnej uczty nie obejdzie się bez pysznego deseru. A więc zasmakujcie naszego aromatycznego ciasta marchewkowego wzbogaconego serkiem mascarpone i wiśniami lub sezonowych śliwek podawanych na ciepło z sosem waniliowym i kruszonką, które stanowią kwintesencję jesiennych smaków.
By przedłużyć te miło spędzone chwile w restauracji Ester, zachęcamy do skorzystania z oferty hotelowego baru, w którym serwujemy aromatyczne herbaty, świeżo parzone kawy oraz różnorodne alkohole, a w tym regionalne wina z okolicznych winnic. Dodatkowo nasze przeszklone patio z wygodnymi fotelami tworzy idealną przestrzeń do relaksu i rozmów z bliskimi.
Serdecznie zapraszamy do spożytkowania tych jesiennych chwil w Król Kazimierz Hotel & SPA i odwiedzenia restauracji Ester w Kazimierzu Dolnym. Skosztujecie tu pysznych potraw, pełnych jesiennych smaków, które sprawią, że zakochacie się w towarzyszącej nam porze roku.
Na koniec podpowiadamy, że jeżeli po przeczytaniu o naszych jesiennych nowościach, nie możecie doczekać się spotkania w restauracji Ester oraz skosztowania nietuzinkowych smaków przygotowanych przez szefa kuchnia, to zachęcamy do pobrania aplikacji CFI MyHotels, dzięki której zyskacie atrakcje rabaty do wykorzystania w hotelowej restauracji oraz barze.
Godziny otwarcia restauracji Ester w Kazimierzu Dolnym:
niedziela-czwartek od 8:00 do 22:00
(zamówienia na dania z karty przyjmowane są do godziny 21:40)
piątek-sobota od 8:00 do 23:00
(zamówienia na dania z karty przyjmowane są do 22:40)
Godziny otwarcia hotelowego baru:
niedziela-czwartek od 13:00 do 22:00
piątek-sobota od 13:00 do 23:00